Den blyge entreprenören

På SM i Ung Företagsamhet fick jag förmånen att lyssna på Per Holknekt i över en timme. Den blyge och osäkra pojken från Falun som snart har vunnit alla utmärkelser man kan vinna berättade ur sitt hjärta om hur hans mamma varit en stor förebild och att sy ett par baggybyxor för att dölja hockeyskydden kan leda till ett världskänt klädmärke. Många kloka tankar som att man ska lyssna på kunden och ta väl hand om sina anställda. 

Med en rolig anekdot om hur hans tandläkare skickar handskrivna vykort från sina semestrar säger han ”Hur ska jag kunna göra slut med honom? För åtta kronor om året lyckas han behålla mig som kund”

Det är inte bara 31 företag som ligger i ryggsäcken utan där ligger även en period av hemlöshet. Som småbarnsförälder rann tårarna när han berättade hur han blev fråntagen vårdnaden och sen fått arbeta upp förtroendet igen. 

Får du möjligheten att lyssna till Per någon gång så rekommenderar jag dig starkt att ta chansen! Jag fick möjligheten att tacka för föreläsningen med min bok som nu blir läsning på tåget. Starstruck som jag var blev inte bilden så bra, men den inre bilden är desto bättre. 

Publicerad i Blogg