Alfabetsresan

I söndagens ”Söndagsmorgan i P4” berättade en lyssnare om en fantastiskt rolig reseidé som jag valt att kalla alfabetsresan. Tänk dig att du semestrar i Sverige och börjar din resa i Abisko för att ta dig vidare ända ner till Österlen. På vägen stannar du i orter i bokstavsordning. Det kommer nästan garanterat att bli så att du kommer att besöka orter som du inte hade tänkt dig och som troligen inte heller är så välbesökta.

Det känns också som att man med entreprenöriellt lärande kan göra mycket roligt med alfabetsresan i grundskolan. Låt alla elever utgå ifrån Abisko och sätt sedan en resegräns per dag på ett visst antal mil och kravet att de ska stanna i en stad på nästa bokstav. Varje stad som de stannar i kan undersökas och olika ämnen kan kopplas till undersökningen.

Vågar du testa uppgiften? Berätta gärna hur du gjorde och hur resultatet blev.

Publicerad i Ämnesövergripande, Blogg, Entreprenörskap