En lärares hjärna går alltid på högvarv

För den som har ett ”vanligt” jobb så kanske en artikel i tidningen på sin höjd har en intressant rubrik och sen bläddrar man vidare. För oss som är lärare så kan istället samma artikel helt plötsligt riva igång hjärnan och börja fundera på ”hur ska jag få in det här i undervisningen?”. Så är det i alla fall väldigt ofta för mig och kanske ännu värre när man också skriver läromedel och då ständigt har radarn påslagen för nya uppslag.

Idag var det en artikel från Svenskt Näringsliv om företag som sätter avtryck i välfärden som triggade igång mig. I företagsekonomi så ska vi undervisa om just företagens roll i samhället och att då kunna hänvisa till konkreta exempel som att ett företag med tio anställda bidrar till 18 förskoleplatser i kommunen är guld värt 🙂

Den här typen av små artiklar som suger tag och spinner igång hjärnan dyker dessutom upp nästan varje dag! Nu är det kanske inte lika eländigt för alla lärare, men för mig som undervisar i företagsekonomi och juridik vilka är kurser med nära koppling till samhället, finns det ofta uppslag att jobba med och det tycker jag är jätteroligt!