Ny lag! Hämndlagen

Sverige har antagit en ny lag med följande lydelse: ”Den som anser att någon inte har fått rätt straff eller inte blivit dömd alls får tillämpa det straff som personen anser lämpligt på den skyldige. Den som anses skyldig behöver inte vara bevisat skyldig utan det är tillräckligt att man vet att han gjorde det.”

Nej, det har vi inte och många tycker nog att det här låter helt uppåt väggarna men tittar jag i mitt flöde på sociala medier så finns det också många som redan tillämpar lagen och det utan minsta tvivel. ”Självklart delar jag inlägg som hänger ut pedofiler!”, ”Jippie, en pappa slog nästan ihjäl en pedofil!”, ”Bara för att han avtjänat sitt straff så ska han inte få återvända hem!”

Som förälder kan jag förstå att man blir aggressiv när det gäller ens barn men det här är en fråga som är större än vårt eget hem. Den som blivit utpekad som våldtäktsman och ihjälslagen är också någons barn. Det kan vara DITT barn som blir dömd mot sitt nekande och då är det bäst att du är konsekvent och själv slår ihjäl honom om det nu är de reglerna som ska gälla. Varför ska vi stanna vid bara våldtäktsmän och pedofiler? Är det inte lika bra att vi får bulta på läkaren som gjorde en felbedömning så att ett barn dog? För att inte tala om din partner som somnade vid ratten på väg till jobbet (för att bebisen skrikit hela natten) och råkar köra ihjäl någons farmor. Bara in i gaskammaren på en gång!

Man delar inlägg från sidor där man inte har en aning om vem som ligger bakom eller om det finns någon som helst sanning i det som delas. Allt för att vi tycker att ”dom” förtjänar det. När vi börjar anse att vissa människor ska behandlas annorlunda än andra så är vi inne på en farlig väg. Detta trots att vi har ett facit som inte ens är 80 år gammalt. Men med den attityd som hårdnar allt mer och där bara vårt eget är viktigt så är det kanske inte konstigt att Sverigedemokraterna går så bra?

Publicerad i Blogg