Vocabulary pong

Kurs: Engelska 5/6

Ämnets syfte: utveckla språklig säkerhet… förmåga att uttrycka sig med variation och komplexitet.

Uppgift: Skapa ett spel bestående av plastmuggar där du skriver olika ord inuti muggarna. Om du vill kan du sätta svårare ord i mindre muggar och lättare ord i större muggar. Placera ut muggarna i en triangel i ena änden på ett bord. Eleverna står i andra änden av bordet och får en pingisboll som ska studsa på bordet och sedan (förhoppningsvis) landa i en mugg. Fyll gärna botten av muggarna med lite vatten eller sand så välter de inte så lätt. Att få i en pingisboll i en mugg ger en poäng. Om man sedan kan förklara vad ordet betyder eller sätta in det korrekt i en mening så får man ytterligare tre poäng. Om man inte klarar av att förklara ordet får man plikta en poäng och titta på en ordlista (som du skrivit ut i förväg) och göra ett nytt försök. “Fusket” med en ordlista är ett sätt för att faktiskt utöka sitt ordförråd. Bestäm en poänggräns för vinst. Alternativt kan man färgmarkera muggarnas svårighetsgrad och ge olika poäng beroende på färg. Avsluta aktiviteten med att eleverna får skriva en ordlista med de ord som de lärt sig under spelets gång.

Uppgiften baseras på en idé från busyteacher.org

Publicerad i Engelska